Voormalig WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko is tijdens een demonstratie in Kiev aangevallen door anti-overheid demonstranten met brandblussers toen hij probeerde het gevecht tussen de activisten en de politie te stoppen.

“Janoekovitsj en zijn handlangers proberen ons land te stelen”

De 42-jarige Klitschko, die onlangs besloot zich volledig te richten op de politiek in Oekraïne en daarom ‘tijdelijk’ zijn bokshandschoenen aan de wilgen hangt, probeerde de activisten die de politie bekogelde met stungranaten, stokken en vuurwerk tot rede te brengen. Hij moest dit echter bekopen met een flinke laag brandbluspoeder.

Op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev wordt al meer dan een maand geprotesteerd tegen de regering van president Viktor Janoekovitsj om een verdrag met de Europese Unie niet te ondertekenen. De regering koos, onder druk gezet door Rusland, in plaats daarvan voor toenadering tot Rusland.

“Oekraïne is verenigd als nooit tevoren in haar strijd tegen de machtshebbers van vandaag. Janoekovitsj en zijn handlangers proberen ons land te stelen,” aldus Klitschko.