Chris Leben zet per direct een punt achter zijn carrière als Mixed Martial Artist. De 33-jarige Amerikaan wil zich in de toekomst meer gaan richten op het coachen. Dat maakte ‘The Crippler’ aan MMA Fighting bekend.

“Mijn overwinning op Wanderlei is de kers op de taart”

“Het was een fantastische, prachtige rit. Ik heb meer strikes dan wie dan ook. Ik heb zeker mijn hoogte- en dieptepunten en ups en downs gekend, maar ik realiseer, dat het voor mij de hoogste tijd is om te stoppen en me te gaan richten op het coachen,” aldus Leben.

Leben heeft het in zijn UFC-carrière tegen de grootste namen opgenomen en sleepte maar liefst zes bonussen binnen. Op 5 november 2011 schreef hij samen met Mark Munoz geschiedenis door het tegen elkaar op te nemen in het eerste vijf ronden niet-titelgevecht tijdens UFC 138.

Leben koestert zijn overwinning op PRIDE legende Wanderlei Silva het meest. “Wanderlei is altijd mijn held geweest. Toen ik begon met vechten, ging ik naar een winkel waar ik bootlegs van PRIDE kocht om Wanderlei te zien vechten. Door naam hem te kijken ben ik met deze sport begonnen. Mijn overwinning op Wanderlei is de kers op de taart.”