Naar aanleiding van het wereldtitel gevecht tussen Denise Kieholtz (Mousid Gym) en Ilona Wijmans (Manhoef Fight en Fitness) op 12 januari jl. te Alkmaar heeft de FIMAC op 14 januari 2014 een bezwaarschrift ontvangen van de sportschoolhouder en vechter in de blauwe hoek (Denise Kielholtz).

Onafhankelijk

Op 24 januari 2014 is tevens een bezwaarschrift ontvangen van de sportschoolhouder van de vechter uit de rode hoek (Ilona Wijmans). De partij werd op 12 januari door de aanwezige jury toegekend aan de rode hoek.

Over de uitkomst waren de meningen dus verdeeld. Voor een zorgvuldig behandeling van het bezwaar heeft de FIMAC de beelden van de partij, ontvangen op 14 januari jl. van de promotor voorgelegd aan een team van vier deskundige, onafhankelijke internationale scheidsrechters.

Het betrof een scheidsrechter uit Oostenrijk, een uit Engeland, een uit Nederland en een uit Thailand (Namen zijn bekend bij de promotor en de beide scholen). Alle scheidsrechters zijn NIET aanwezig geweest op het evenement en hebben geen belang bij de uitkomst van de partij. Er is vooraf ook geen overleg geweest tussen de vier scheidsrechters om hun objectiviteit niet te beïnvloeden. Ook is geen onderlinge overleg geweest tussen de beoordelende scheidsrechters. Allen hebben exact dezelfde beeldmateriaal toegezonden gekregen. Hen werd de vraag gesteld welk partij, gezien de beelden, naar hun objectieve en deskundige mening de winnaar was.

De uitkomst was 3:1 voor de vechter in de blauwe hoek.

De eindconclusie was, ondanks het feit dat de vechter in het rood de laatste twee ronde zeker sterker was, heeft de vechter in het blauw over de hele partij meer punten gescoord. Argumenten uit beide bezwaar zijn hierin meegewogen. De onafhankelijke, internationale jury wijst dus de vechter in de blauwe hoek (Denise Kieholtz) aan als winnaar. De FIMAC zal zich conformeren aan dit besluit.