Eerder deze maand boekte Alistair Overeem zijn tweede overwinning in de Octagon door voormalig UFC zwaargewicht kampioen Frank Mir te verslaan. Het was duidelijk dat ‘The Reem’ in het Prudential Center in Newark geen risico’s nam, een overwinning was tot slot noodzakelijk om zijn toekomst in de UFC veilig te stellen.

“Het was geen mooie avond voor Overeem”

UFC-president Dana White was niet te spreken over het optreden van de voormalig Strikeforce kampioen. Hij vond het geen mooi gevecht om naar te kijken en vond het vreemd dat niet iemand uit de top 10, maar de gepensioneerde Brock Lesnar werd uitgedaagd. “Alistair probeerde het gevecht niet af te maken. Het was naar mijn mening een waardeloze prestatie. Dan daagt hij ook nog iemand uit die gepensioneerd is. Geweldig. Het was geen mooie avond voor Overeem,” aldus een teleurgestelde White.

In een interview met MMA Fighting gaf Overeem toe dat hij op veilig speelde, maar noemt het een noodzakelijke keuze voor iemand in zijn positie. “Dana windt er geen doekjes om. Dat waardeer ik aan hem. Ik wil graag weten hoe ik ervoor sta. Net als ieder ander heeft hij het recht om zijn mening te geven. Of ik vind dat het eerlijk is? Ik vond het een technische prestatie.”

“Ik begrijp hem in zijn positie als promotor. Hij wil spectaculaire gevechten. Het gaat om de kijkcijfers en de fans. Dat is belangrijk. Maar ik hoop dat hij ook mijn situatie begrijpt.”

“Ik ben nog steeds die jongen die mensen knock-out wil slaan. Maar het is belangrijk om die schakelaar te hebben. Het is namelijk niet altijd mogelijk,” aldus Overeem.