Pat Barry heeft besloten een punt achter zijn MMA-carrière te zetten, tenminste voor nu. De 34-jarige Amerikaan was ruim vijf jaar actief als Mixed Martial Artist, maar liet in een persbericht weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

“Ik kijk uit naar wat de toekomst voor mij in petto heeft”

“Na mijn laatste paar gevechten kan ik concluderen dat ik met een naar gevoel de Octagon betrad. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik geen zin meer heb om te worstelen. Ik wil niet zeggen dat ik geen MMA-partijen meer ga draaien, maar op dit moment wil ik mensen slaan. MMA en de UFC zijn altijd goed voor me geweest en ik zal de organisatie en de sport blijven steunen.”

“Ik wil al mijn fans, sponsoren en haters bedanken voor de reis die jullie met mij hebben afgelegd. Ik kijk uit naar wat de toekomst voor mij in petto heeft,” aldus Barry.

De hoogtijdagen uit zijn carrière beleefde Barry tussen 2008 en 2011. Met het veroveren van de Combat USA zwaargewicht titel in augustus 2008 speelde hij zichzelf in de kijker bij de UFC. Daar won hij vier maanden later zijn UFC-debuut op technisch knock-out van Dan Evensen.