Alistair Overeem weet dat hij aanstaande zaterdag in het Prudential Center in Newark van Frank Mir moet winnen om zich te verzekeren van een toekomst in de UFC. De voormalig Strikeforce en DREAM kampioen verloor zijn laatste twee partijen op knock-out en kreeg behoorlijk wat kritiek over zich heen betreffende zijn conditie.

“Ik verander altijd van plaats”

Dat is een punt wat ook ‘The Reem’ niet onopgemerkt is gebleven. “Ik ben behoorlijk wat gewicht verloren. Ik wilde mijn uithoudingsvermogen verbeteren en wat gewicht verliezen. Die twee dingen gaan eigenlijk samen,” liet Overeem aan MMA Junkie weten.

Naast de enorme aanpassing van zijn training verruilde Overeem zijn trainingskamp bij de Blackzilians in Florida voor Ko Samui, een eiland gelegen in de Golf van Thailand. Dit bevalt hem uitstekend. “Omgaan met je nederlagen is nooit makkelijk, het is altijd moeilijk. Je moet jezelf opnieuw uitvinden, maar wanneer je verliest ga je net een beetje verder. Dat heb ik voor dit gevecht gedaan.”

“Mijn focus over de laatste paar maanden gezienĀ is uitstekend. Mijn sparringpartners zijn goed, mijn coaches presteren uitstekend en ik denk dat ik nu aan het pieken ben.”

“Ik verander altijd van plaats. Ik doe het altijd goed in Thailand. Als je kijkt naar mijn eerdere prestaties, dan was het een logische keuze om daar te trainen.”