Gennady Golovkin, één van de meest sensationele boksers van dit moment, heeft zaterdag zijn 16e opeenvolgende knock-out overwinning op rij geboekt. De 31-jarige Kazach rekende in het Salle des Etoiles in Monte Carlo in de zevende ronde af met Osumanu Adama.

“Ik ben zeer tevreden over mijn optreden”

Al vanaf de eerste ronde was het duidelijk dat Golovkin zijn ongeslagen status zou behouden. Aan het eind van de eerste ronde, in de zesde ronde en in de zevende ronde sloeg Golovkin zijn opponent tegen en het canvas. Nadat Adama kort na zijn knockdown in de zevende ronde werd aangeslagen met een linkerhoek, besloot Luis Pabon, de derde man in de ring, de partij te beëindigen.

“Ik voel me geweldig. Ik ben zeer tevreden over mijn optreden. Al vanaf de eerste ronde voelde ik me op mijn gemak en was te spreken over mijn kracht en het tempo van het gevecht. Hij was een taaie tegenstander, maar ik heb het nergens moeilijk gehad, aldus Golovkin.

Golovkin heeft al iemand voor zijn volgende partij op het oog. “Ik wil het tegen Sergio Martinez opnemen om te bewijzen wie de beste bokser in het middengewicht is.”