De Braziliaanse Mixed Martial Artist Luiz de Franca is maandagochtend in een sportschool in Natal door vuurwapengeweld om het leven gebracht. De man die wordt verdacht van de moord ís een luitenant van de militaire politie. Hij trainde in het verleden bij Alta Performance Gym, maar kreeg 15 dagen geleden te horen dat hij niet meer welkom was omdat hij te gewelddadig zou zijn.

“Hij was een goede jongen”

Volgens de lokale politie is de moord op camera vastgelegd en zullen ze de band gaan bestuderen. Politie-kolonel Lenildo Sena, die de zaak behandeld, vertelde dat de verdachte in het verleden last had van depressies, maar dat hij daar de laatste tijd geen tekenen van vertoonde.

De Franca overleed ter plekke. Een andere trainer werd met een kogel in zijn been naar het ziekenhuis overgebracht. MMA-legende Wanderlei Silva, die in het verleden een jaar met De Franca trainde, heeft geschokt gereageerd op de gewelddadige dood. “Ik ben erg verdrietig. Luiz de Franca, die bij ons in Las Vegas bijna een jaar heeft getraind, is maandagochtend in Natal op brute wijze vermoord. Hij was slechts 25 jaar en had nooit problemen. Hij was een goede jongen.”