Terwijl de meeste vrouwen haar liever ontwijken, zocht Jorina Baars juist zelf de confrontatie op. We hebben het over Cris Cyborg, één van de meest gevreesde vrouwen uit de vechtsportwereld, die bekend staat om haar meedogenloze vechtstijl. Baars vertrekt volgende maand naar Las Vegas waar zij op 28 maart de kans krijgt om de Lion Fight weltergewicht titel aan haar rijke palmares toe te voegen.

“De meeste mensen verklaarden me voor gek”

“Cris Cyborg zou het tijdens Lion Fight 11 tegen Martina Jindrova hebben opgenomen. Uiteindelijk kon de partij niet doorgaan omdat Martina geblesseerd raakte,” vertelt Baars aan R1N. “Cris kreeg toen een andere opponente toegewezen. Toen ik hoorde dat Martina, van wie ik in het verleden gewonnen heb, het tegen Cyborg op zou nemen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact met de organisatie opgenomen.”

“Een paar maanden geleden ontving ik een e-mail waarin werd gevraagd of ik nog interesse had om tegen Cris te vechten. Natuurlijk had ik daar nog interesse in!”

De 25-jarige Noord-Hollandse ligt op schema met de voorbereiding en gaat uit van een harde, spectaculaire partij. “De voorbereiding verloopt erg goed en ik lig op schema. Ik heb nu nog zes weken de tijd om te trainen. Dus ik heb nog even om de puntjes op de i te zetten. De partij zal niet makkelijk worden, maar anders is het ook geen uitdaging. Het zal een spektakel worden en ik ga er uiteraard alles aan doen om de titel mee naar Nederland te nemen!”

Baars put extra motivatie uit de kritiek die zij krijgt. “Wat mij motiveert is dat veel mensen denken van ‘o meid, waar begin je toch aan’. Toen ik zes jaar geleden akkoord ging om het tegen Nong Thoom op te nemen, kreeg ik dezelfde opmerking te horen. De meeste mensen verklaarden me voor gek, maar toen had ik, net als nu, een team achter me staan dat er alle vertrouwen in heeft. Dus kom maar op!”