Volgens UFC-president Dana White doet Alistair Overeem er alles aan om een gevecht tegen voormalig UFC zwaargewicht kampioen Junior Dos Santos te ontlopen. White zou ‘The Reem’ twee voorstellen hebben gedaan, maar deze werden allebei afgeslagen.

“Hij is hem letterlijk aan het ontlopen”

White bood Overeem een partij van vijf ronden in BraziliĆ« en een partij van drie ronden in Las Vegas aan, allebei tegen Dos Santos. Toen White hoorde dat Overeem met geen van beide voorstellen akkoord ging, uitte hij zijn ontevredenheid. “Hij wil het gewoon niet tegen Dos Santos opnemen. Hij is hem letterlijk aan het ontlopen, maar hij had er geen problemen mee om Brock Lesnar uit te dagen, die twee jaar geleden voor het laatst in actie kwam en momenteel in de WWE actief is.”

Overeem liet later aan MMA Fighting weten dat hij niemand aan het ontlopen is, maar vanwege blessureleed liever niet in actie komt. “Ik ben geblesseerd. Een probleem met mijn rib. Het zou onverstandig zijn om een gevecht te accepteren voordat ik weet wat er precies aan de hand is. Ik wil niet dat ik me later uit een gevecht moet terugtrekken omdat ik geblesseerd ben,” aldus Overeem.