Voormalig UFC weltergewicht kampioen Georges St-Pierre kampt al jaren met een psychische stoornis. De 32-jarige Canadees worstelt al jaren met een obsessief-compulsieve stoornis, zo biecht hij in de Canadese krant CBC News op.

“Iedere dag had ik met deze obsessie te maken”

De psychische stoornis was dan ook de reden van het ‘tijdelijk’ vertrek van de langst heersende UFC weltergewicht kampioen aller tijden. In het interview vertelt St-Pierre dat hij al 10 jaar een slechte nachtrust heeft en dat zijn privĂ©leven en gezondheid eronder lijden.

“Als vechter is het niet verkeerd om te hebben. Het maakt je beter omdat je geobsedeerd bent om een betere Mixed Martial Arts te worden. Iedere dag had ik met deze obsessie te maken. Ik werd er stapelgek van.”

“Daarom heb ik besloten een pauze te nemen. Ik noem het geen pensioen omdat ik nog niet zeker weet of ik terug zal keren. Maar ik moest me even terugtrekken. Ik beoefen deze sport nu al zo lang. Ik begon met deze sport omdat ik er plezier aan beleefde en er van hield. Daarna ging het plezier over in zaken. Daarna werden het zaken met kritiek, verwachtingen en druk; jij bent het doel omdat iedereen wil wat je hebt. Op een gegeven moment werd ik er zo gek van dat ik er voor mijn mentale gezondheid even tussenuit moest.”