Niet Amir Khan, maar Marcos Maidana is de eerstvolgende die de kans krijgt om de Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather Jr. zijn eerste nederlaag te bezorgen. Mayweather Jr. maakte via Twitter bekend dat hij op 3 mei zijn WBC weltergewicht titel verdedigt tegen Maidana.

“Het kan mij niet schelen dat hij de beste en ongeslagen is”

“Het laatste gevecht van Marcos Maidana trok mijn aandacht. Hij is een ervaren bokser met een knock-out in huis. Ik denk dat dit een geweldig gevecht voor mij is en hij mag proberen wat 45 anderen al geprobeerd hebben, mij verslaan,” aldus Mayweather Jr.

De aankondiging is niet schokkend, maar enigszins verrassend omdat Khan eerder deze maand Maidana in een online poll versloeg. De organisatoren zijn nog op zoek naar een locatie. Volgens Dan Rafael van ESPN zal het gevecht mogelijk in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas of het Barclays Center in New York plaatsvinden.

Maidana is blij om het tegen de nummer 1 van de wereld op te nemen. “Nu krijg ik de kans om te laten zien dat ik de beste in de weltergewicht divisie ben. Onlangs bezorgde ik een goed verdedigende bokser (Adrien Broner) zijn eerste nederlaag en ik ben van plan om hetzelfde met Mayweather te doen. Het kan mij niet schelen dat hij de beste en ongeslagen is.”