Na zijn overwinning op voormalig UFC zwaargewicht kampioen Brock Lesnar in december 2011, hoopte menigeen dat Alistair Overeem het in zijn volgende partij tegen Junior Dos Santos zou opnemen. Een gevecht tegen Dos Santos, die destijds in het bezit van de titel was, zou dan ook vijf maanden later plaatsvinden. Echter zagen de fans hun droomgevecht uiteenspatten nadat Alistair Overeem positief werd bevonden op het gebruik van verboden middelen.

“Ik geef helemaal niets om Overeem”

Ruim een jaar later zouden de twee alsnog tegenover elkaar in de Octagon staan, maar wederom kon de partij geen doorgang vinden. Dit keer omdat Overeem tijdens het trainen een blessure had opgelopen.

Na zijn eenzijdige overwinning op Frank Mir was een gevecht tegen Dos Santos een logische stap. Echter verkoos ‘The Reem’ een rematch tegen Lesnar, die overigens niet meer in dienst van de UFC is, boven de langverwachte partij tegen de Braziliaanse knock-out artist.

UFC-president Dana White maakte eerder bekend dat Overeem er alles aan doet om een gevecht tegen Dos Santos te ontlopen. White zou hem twee voorstellen hebben gedaan, maar deze werden allebei afgeslagen. Evenals White is Dos Santos er ook helemaal klaar mee.

“Ik geef helemaal niets om Overeem. Het kan me niet schelen wat er nu met hem gaat gebeuren. Ik ben klaar voor iedereen in de zwaargewicht divisie. Zo simpel is het. Ik ben ervan overtuigd dat de UFC een goede tegenstander regelt. Wij hebben geweldige vechters in de zwaargewicht divisie. Op dit moment verkies ik een gevecht tegen Stipe Miocic boven een gevecht tegen Alistair Overeem,” aldus Dos Santos.