De Nevada Athletic Commission heeft donderdag een verbod ingevoerd op het gebruik van testosteron vervangende therapie. Pat Lundvall, een lid van de commissie, hoopt dat andere staten het voorbeeld zullen volgen om te voorkomen dat vechters de staat Nevada vermijden om elders in actie te komen.

Voorbeeld

Mixed Martial Artists als Chael Sonnen, Dan Henderson, Frank Mir, Antonio Silva en Vitor Belfort hebben eerder goedkeuring gekregen voor het gebruik van testosteron vervangende therapie, maar zullen het vanaf nu ook zonder moeten doen.

Belfort, die het oorspronkelijk op 24 mei tegen UFC middengewicht kampioen Chris Weidman op zou nemen, heeft zich teruggetrokken en wordt vervangen door Lyoto Machida. “De Nevada State Athletic Commission heeft haar beleid veranderd en staat het gebruik van testosteron vervangende therapie niet langer toe. Aangezien andere jurisdicties waarschijnlijk het voorbeeld zullen volgen, heb ik besloten te stoppen met testosteron vervangende therapie. Door de tijdsdruk tussen nu en mijn titelgevecht in mei, heb ik besloten geen licentie aan te vragen voor een gevecht in Nevada,” aldus Belfort.