Saul ‘Canelo’ Alvarez keert zaterdag voor het eerst sinds zijn nederlaag tegen Floyd Mayweather Jr. terug in de ring. De 23-jarige Mexicaan zal het dan in het MGM Grand Hotel & Casino in Las Vegas tegen zijn landgenoot Alfredo Angulo opnemen.

“Ik heb veel geleerd van dat gevecht”

Alvarez kijkt met gemengde gevoelens terug naar zijn nederlaag tegen Mayweather Jr. De in eigen land immens populaire bokser werd gezien als de persoon die Mayweather Jr. kon verslaan, maar moest uiteindelijk evenals zijn 44 voorgangers zijn meerdere erkennen in de nummer 1 van de wereld. “Ik heb veel geleerd van dat gevecht. Ik heb veel ervaring opgedaan en zal daar in de toekomst zeker gebruik van maken,” aldus Alvarez.

De stijl van Angulo is in niets te vergelijken met dat van Mayweather Jr. Angulo, bijgenaamd ‘de hond’, staat erom bekend dat hij een bokser is die blijft komen en een knock-out in huis heeft. “Angulo is een bokser die druk zet, hard slaat en een stoot kan hebben. Dat is iets wat mensen graag willen zien. Zij willen actie en dat zullen ze zaterdag dan ook zeker te zien krijgen.”