Amir Khan kan zich met een overwinning op Adrien Broner verzekeren van een gevecht tegen Floyd Mayweather Jr. Dat maakte Mayweather Jr. maandag bekend via Facebook.

Akkoord

Khan stelde Mayweather Jr. het afgelopen weekend voor om het op 3 mei in zijn voorprogramma tegen Adrien Broner op te nemen met als voorwaarde dat als hij zal winnen hij zijn volgende tegenstander is.

Mayweather Jr. heeft vandaag van zich laten horen en gaat akkoord met het voorstel van de 27-jarige Brit. “Ik heb geen gemakkelijk gevecht op 3 mei 2014. Maar als jij en Adrien Broner het tijdens mijn evenement tegen elkaar opnemen en je wint, wat overigens niet gebeuren zal, dan ben jij de volgende.”

Khan zag vorige maand zijn droom om het tegen de Amerikaanse bokslegende op te nemen uiteenspatten nadat Mayweather Jr. de voorkeur aan Marcos Maidana gaf. Een opmerkelijk besluit omdat Khan de door Mayweather Jr. opgestelde online poll, waarin de fans op zijn volgende tegenstander konden stemmen, met duidelijke cijfers won. Zal Floyd zich dit keer wel aan zijn woord houden?