De spanningen tussen Carl Froch en Georges Groves liepen vandaag hoog op toen zij in het historische Wembley Stadium in Londen van start gingen met hun promotietour. Groves kwam schijnbaar iets te dicht in de buurt van Froch waarop hij opzij geduwd werd. “Ik creëerde slechts wat ruimte,” gaf Froch als reden.

“Houd je jongen in bedwang”

Kort na het incident richtte Groves zich tot Froch en zei: “Als je me nog één keer aanraakt, dan is dit het einde.” Aan promotor Eddie Hearn had de 25-jarige Brit het volgende te melden: “Eddie, als hij me nog een keer aanraakt, dan gaat de partij niet door. Houd je jongen in bedwang.”

De eerste wedstrijd tussen de Britten eindigde op controversiële wijze. Howard Foster, de derde man in de ring, besloot op 23 november in de Phones4u Arena in Manchester de partij in de negende ronde te beëindigen omdat Groves volgens hem niet meer in staat was om verder te boksen. Deze uitslag is tot op de dag van vandaag een veelbesproken onderwerp. “Dat was pure diefstal. Iedereen weet dat,” aldus Groves.