Miguel Cotto en Sergio Martinez zijn maandag in het Coliseo de Puerto Rico onder toeziend oog van 2.000 uitzinnige fans van start gegaan met de promotie van hun gevecht. Titelverdediger Martinez is ervan overtuigd dat Cotto voor de negende ronde knock-out gaat.

“Ik zag geen angst in zijn ogen. Hij is een groot kampioen en heeft enorm veel ervaring. Hij toonde geen enkele emotie. Voor het eerst in jaren neem ik het tegen iemand op die kleiner is. Miguel Cotto zal de negende ronde niet halen,” aldus Martinez.

De 39-jarige Martinez, die op 7 juni in het Madison Square Garden in New York zijn WBC & The Ring titels in het middengewicht op het spel zet, was onder de indruk van de Puerto Ricaanse fans.

“Dat was een spectaculaire menigte. Puerto Rico heeft een aantal van de beste boksfans uit de wereld. Zij hebben verstand van boksen. Het gevecht tegen Martinez wordt mijn derde meest spectaculaire herinnering uit mijn leven. De eerste was Chavez, de twee het gevecht tegen Murray in Argentinië en de derde het gevecht tegen Cotto in het Madison Square Garden. Dat zijn de drie meest spectaculaire prestaties uit mijn carrière.”

De zes jaar jongere Cotto kan op 7 juni in New York geschiedenis schrijven. Met een overwinning op Martinez is Cotto de eerste Puerto Ricaan die wereldtitels in vier gewichtsklassen heeft veroverd.

“Ik ben er zeker van dat ik geschiedenis zal schrijven. Dat doe ik niet alleen voor mijn familie en mezelf, maar ook voor het Puerto Ricaanse volk,” vertelt Cotto. “Ik wil Sergio Martinez bedanken voor deze kans en wens hem veel succes toe voor 7 juni. Ik hoop dat hij er 100 procent klaar voor is, want hij krijgt een Miguel Cotto in topvorm te zien.”