De verbale strijd tussen WBC middengewicht kampioen Sergio Martinez en Miguel Cotto is in volle gang. Martinez vindt dat Cotto te veel eisen stelt en zich gedraagt als een 15-jarig meisje.

“Sergio is de B-zijde”

“Hij is net een 15-jarige meisje, een kleine ballerina,” vertelt Martinez aan de media. “Als hij niet op de linkerkant van de poster komt te staan, dan komt hij niet in actie. Als hij niet als laatste de kleedkamer mag verlaten, dan komt hij niet in actie. Als hij niet de scheidsrechter krijgt waarom hij vraagt, dan komt hij niet in actie. Het is gewoon te belachelijk voor woorden.”

Cotto noemt zijn eisen puur zakelijk. “Sergio is de B-zijde. Ik ben de man die alle kaartjes verkoopt en die iedereen hier op knock-out verslaat. Sergio is een geweldige vechter, maar hij heeft slechts een bijrol.”

Cotto kan met een overwinning op Martinez geschiedenis schrijven door de eerste Puerto Ricaanse bokser te worden met wereldtitels in vier verschillende gewichtsklassen op zijn naam. De twee zullen het op 7 juni in het boksmekka Madison Square Garden in New York tegen elkaar opnemen.