Het verbod op testosteron vervangende therapie heeft voor heel wat roering in de vechtsportwereld gezorgd. Verscheidene Mixed Martial Artists, die zeggen niet zonder deze behandeling in actie te kunnen komen, denken er zelfs aan om hun carrière te beëindigen.

“Valsspelen is valsspelen”

Als er iemand is die het recente verbod op testosteron vervangende therapie niet betreurt, dan is het de Hector Lombard wel. Tijdens de open media workouts gaf de 36-jarige Cubaan zijn ongezouten mening. “Als die jongens besluiten om niet meer in actie te komen, dan zal dat wel voor een reden zijn, toch? Het stimuleert je, het maakt je sterker en sneller. Je immuunsysteem verbetert. Je kunt vier keer per dag trainen zonder dat je er moe van wordt. Als je 40 bent, voel je je 20.”

“Je kunt het vergelijken met het kopen van een Ford bij de dealer. Ze worden niet opgevoerd geleverd. Je stopt er zelf onderdelen in om hem sneller te maken. Zo gaat het nu eenmaal. Valsspelen is valsspelen,” aldus de voormalig Bellator middengewicht kampioen.