Jorina Baars had geen enkele twijfel dat ze vrijdag het Hard Rock Hotel & Casino in Las Vegas met de Lion Fight weltergewicht titel zou verlaten. De 25-jarige Noord-Hollandse won overtuigend van de door velen gevreesde Cris ‘Cyborg’ Justino. Na vijf ronden wees de jury Baars unaniem als winnares aan.

“Ik wist dat ik haar kon verslaan”

“Wat een ervaring. Ik ben er nog steeds van aan het bijkomen,” vertelt Baars aan R1N. “Ik heb de hele week leuke dingen gedaan. Van lekker rondlopen in Vegas met mijn trainer, Marco Pique en zijn trainer tot interviews, dokter controles en alles wat er bij komt kijken voordat je hier in de ring mag stappen. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren.”

“En toen gisteren het gevecht. Ik wist dat ik haar kon verslaan. Hoewel mensen me zelfverzekerd vonden, hadden sommige nog enige twijfels. Maar mijn team, die mij constant heeft bijgestaan, geloofde in mij! Hetzelfde geldt voor mijn familie. Dat was het belangrijkste voor mij. De steun van hen.”

“Ik heb het gewoon geflikt! Met twee keer 8 tellen nog wel! Ik zou liegen als deze overwinning niet anders voelt dan andere overwinningen. Cyborg behoort tot de top van de wereld en is een gevreesde tegenstander voor velen. Wow, ik heb haar gewoon verslagen.”