Gökhan Saki is nog altijd op zoek naar de kroon op zijn sportieve carrière. De 30-jarige kickbokser uit Schiedam verloor vorig jaar in de halve finale van het GLORY zwaargewicht toernooi van de uiteindelijke winnaar Rico Verhoeven en zag ruim drie jaar eerder zijn droom om K-1 World Grand Prix kampioen te worden in duigen vallen toen hij in de halve finale strandde tegen Alistair Overeem.

“Ik was toe aan verandering”

Op 12 april krijgt Saki, die in oktober vorig jaar Nederland verruilde voor Dubai, de kans om in Istanbul de GLORY licht zwaargewicht titel op zijn naam te schrijven. Om dat te doen moet hij in de halve finale zien af te rekenen met Muay Thai legende Nathan Corbett en in de finale met de winnaar van het gevecht tussen Tyrone Spong en Saulo Cavalari.

“Alles in het leven is één grote test en voor mij was de verhuizing naar Dubai een grote test. Ik voel me goed hier. Ik was toe aan verandering. Het is inmiddels elf jaar geleden dat ik voor het laatst in de licht zwaargewicht divisie in actie kwam. In deze gewichtsklasse ben ik een stuk sneller,” aldus Saki.

“Tyrone Spong is één van de beste kickboksers van dit moment. Na mij natuurlijk. Hij vocht erg goed tegen Nathan Corbett. Ik vind zijn stijl mooi. Voor Nathan Corbett was het zijn eerste gevecht in GLORY. Misschien dat hij het dit keer beter doet. Hij is een goede vechter. Als ik niet met mijn linkerhoek win, dan misschien met een hoge trap.”

“In het licht zwaargewicht kan ik het echte werk laten zien. Een sneller tempo en meer technieken.”