Voormalig UFC zwaargewicht kampioen Bas Rutten is op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van de UFC-carrière van Alistair Overeem. Volgens de 49-jarige Rutten hadden zijn nederlagen tegen Silva en Browne te maken met het feit dat hij geen verboden middelen meer kon gebruiken.

“Daarna gingen ze hem strenger controleren”

“Wanneer ik over dit soort dingen praat, denken mensen dat ik hem niet mag omdat hij Golden Glory verlaten heeft, maar dat is niet zo,” vertelt Rutten aan Submission Radio. “Ik heb het altijd al gezegd. Het is hetzelfde als toen ik zei dat hij een glazen kin heeft. Je hoorde iedereen denken van ‘oh dat hij dat soort dingen zomaar roept’. Ik zei: ‘kijk maar naar zijn record. Kijk maar naar zijn record tussen 2005 en 2007’. Volgens mij ging hij in die tijd vijf keer knock-out.”

“Iedereen weet dat hij is betrapt op het gebruik van anabole steroïden. Daarna gingen ze hem strenger controleren zodat hij niet meer kon gebruiken. Daarna verloor hij. Overal op het internet was te lezen dat hij een testosteronwaarde van 160 had. Dat deed mentaal iets met hem. Zijn laatste partij vocht hij goed. Hij deed het alle drie de rondes goed. De mensen klaagden dat hij het gevecht tegen Mir niet af kon maken, maar je moet begrijpen dat als je een paar keer verliest dat mentaal iets met je doet. Hij deed het slim.”