Manny Pacquiao heeft zaterdag in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas voor een uitzinnig publiek van 15.601 man de langverwachte rematch tegen Timothy Bradley met duidelijke cijfers (118-110, 116-112 en 116-112) gewonnen.

“Ik heb verloren van één van de beste vechters ter wereld”

Pacquiao, die twee jaar geleden volgens velen onterecht verloor van Bradley, beloofde dat hij zaterdag zijn nederlaag zou rechtzetten en met de WBO weltergewicht titel om zijn middel de ring zou verlaten.

“Ik wist dat ik in dit gevecht meer moest doen dan ik in het eerste gevecht deed. Bradley is geen makkelijke tegenstander,” zei Pacquiao. “Ik luisterde goed naar de opdrachten die vanuit mijn hoek werden gegeven.”

Voor de 30-jarige Bradley, die na zijn controversiële overwinning op Pacquiao een moeilijke periode beleefde vanwege alle negatieve reacties, was het de eerste nederlaag uit zijn carrière.

Bradley kwam na zijn nederlaag niet met excuses. “Ik heb geen excuses. Dit soort dingen gebeuren. Je kunt niets over Manny zeggen. Ik heb verloren van één van de beste vechters ter wereld. Manny heeft alles gegeven.”