Missie volbracht, zo omschreef Hesdy Gerges zijn recente overwinning op de Braziliaan Jhonata Diniz. Gerges had het afgelopen weekend in Istanbul slechts twee ronden nodig om zijn tweede overwinning in GLORY veilig te stellen. De Amsterdammer met Egyptische roots liet aan R1N weten met plezier terug te kijken op zijn verblijf in de transcontinentale stad.

“Mijn doelstelling is om iedereen te verslaan die op mijn pad komt”

“Istanbul was geweldig! De stad, het eten, de mensen en vooral de fans waren super. Ik heb tijdens mijn verblijf van elk moment genoten,” vertelt Gerges aan R1N. “Istanbul is absoluut voor herhaling vatbaar.”

Ook op de partij van afgelopen zaterdag kijkt hij met een goed gevoel terug. “Ik ben tevreden over mijn partij tegen Diniz. Alles verliep goed in die partij. Ik ben niet één keer in de problemen gekomen. Ik heb laten zien waar ik sta en waar hij staat. Dat was mijn motivatie. Hij gaat geen naam maken over mijn rug. Het publiek, GLORY, de fans, mijn familie en team waren tevreden. Missie volbracht.”

De 30-jarige Gerges, die traint bij Vos Gym onder leiding van Ivan Hippolyte, verloor op 12 oktober zijn GLORY debuut van Errol Zimmerman, maar kwam ruim twee maanden later ijzersterk terug door in het beroemde Ariake Coliseum in Tokio de Braziliaan Ewerton Teixeira te verslaan. “Mijn nederlaag tegen Zimmerman had ik te danken aan een foutje. Ik was aan de winnende hand, werd te overmoedig en liep op een stoot. Errol maakte het daarna mooi af. Ik heb veel respect voor Errol, die net als ik altijd komt om te knokken!”

“Mijn sterke terugkeer komt omdat ik Fighterheart ben. Ik probeer van elke nederlaag keihard terug te komen. Dat is mijn mentaliteit. Dat is de reden waarom ik Fighterheart ben.”

Gerges heeft zich als doel gesteld om dit jaar zo hoog mogelijk op de GLORY ranglijst te eindigen. “Mijn doelstelling is om iedereen te verslaan die op mijn pad komt. Ik zie de ranglijst als competitie en wil daar zo hoog mogelijk eindigen. Het zou mooi zijn om dit jaar een toernooi op mijn naam te schrijven.”

“Ik wil ook nog iets kwijt over het nare einde waarin Tyrone Spong zijn scheenbeen brak. Als sportman voel ik erg mee met Spong. Ik kan me heel goed voorstellen hoeveel pijn zoiets doet. De breuk zelf, maar ook in zijn hart. Bij dezen wil ik hem en zijn familie heel veel sterkte wensen. En uiteraard een spoedig herstel. Osu!”