Voor de sparringpartners van Wladimir Klitschko is het ten strengste verboden om over de trainingen te praten. Sherman Williams heeft lak aan die regel en geeft in een interview met Die Welt Alex Leapai tips om de Oekraïense wereldkampioen zaterdag in Oberhausen te verslaan.

“Natuurlijk ben ik een watje en een huilebalk”

“Ik kan Alex alleen maar aanraden om vanaf het moment dat de bel gaat, de aanval in te zetten en Klitschko met linker- en rechterstoten op het lichaam raken. Afgesloten met een rechtse op zijn kin. Ik garandeer je, dat wanneer Alex op die manier vecht, Klitschko zijn armen in de rondte gaat zwaaien als een octopus,” aldus Williams. “Wladimir kan niet tegen stoten op het lichaam.”

Wladimir Klitschko kan alleen maar lachen om de uitspraken van Williams. “Natuurlijk ben ik een watje en een huilebalk; wist je dat nog niet dan?”

Bernd Boente, de manager van Klitschko, liet in een verklaring weten dat Williams geen deel van het team meer uitmaakt en in de toekomst niet meer welkom is. “Hij was zo slecht. Hij leek wel een levende boksbal.”