De droom van Wladimir Klitschko om in 2016 deel te nemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro is definitief uiteengespat. De 38-jarige Oekraïner krijgt geen toestemming van de Oekraïense boksfederatie om deel te nemen aan het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen.

“Het was onze gezamenlijke droom”

Het nieuws komt hard aan bij de bokskampioen die in 1996 een gouden medaille veroverde op de Olympische Spelen van Atlanta. Klitschko zei dat hij in 2012 door zijn voormalige coach Emanuel Steward werd aangemoedigd om over twee jaar in Rio de Janeiro te boksen. Steward overleed later dat jaar.

“Het was onze gezamenlijke droom en ik hoop dat ik deze kan vervullen,” zei Klitschko eerder. “Ik heb al een olympische titel en het zou geweldig zijn om deze ervaring twintig jaar later opnieuw te beleven.”

Klitschko wist het afgelopen weekend in Oberhausen met succes zijn WBA, IBF, WBO, The Ring en IBO titels in het zwaargewicht te verdedigen. In de König Pilsener Arena rekende hij in de vijfde ronde op technisch knock-out af met de Australiër Alex Leapai.