De Bep van Klaveren Memorial, een eerbetoon aan de olympisch kampioen van 1928, wordt dit jaar waarschijnlijk voor het laatst gehouden. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

“De Nederlandse boksbond (NBB) bleek niet over financiële middelen te beschikken”

Met de 21ste Bep van Klaveren Memorial op maandag 10 november komt er een einde aan een unieke traditie. Het jaarlijkse eerbetoon aan de enige Nederlandse olympisch kampioen boksen van Amsterdam 1928 zal na die avond voortaan niet meer worden georganiseerd. Hetzelfde geldt voor de Junior Bep van Klaveren, die dit jaar haar derde editie beleeft,” aldus de organisatie.

Organisator Fast Forward acht het niet langer zakelijk verantwoord om het boksevenement in Rotterdam zonder vorm van inkomsten te blijven houden. De gesprekken die de organisatie met de Nederlandse boksbond en de gemeente Rotterdam had, leverden niets op.

“De Nederlandse boksbond (NBB) bleek niet over financiële middelen te beschikken. Omdat de gemeente Rotterdam liet weten geen gesprek over een andere opzet van het evenement aan te willen gaan, trok Fast Forward een onvermijdelijke conclusie. Het is voor het bedrijf zakelijk niet langer verantwoord om in de Maasstad twee boksevenementen zonder vorm van inkomsten te blijven organiseren.”