Floyd Mayweather Jr. mag zich opmaken voor zijn 46ste professionele bokswedstrijd uit zijn glansrijke carrière. De best betaalde atleet ter wereld zet aanstaande zaterdag in de MGM Grand in Las Vegas zijn ongeslagen status en de WBC & The Ring weltergewicht titels op het spel tegen de Argentijn Marcos Maidana. Dat gevecht levert hem een bedrag van 32 miljoen dollar op.

“Ik ben ook maar een mens”

Met een overwinning op Maidana komt Mayweather Jr. erg dicht in de buurt van een 50-0 record. Maar dat lijkt er nooit van te komen. Zijn goede vriend Nate Jones maakte onlangs aan de pers bekend dat Mayweather Jr. liever vandaag dan morgen zijn bokshandschoenen aan de wilgen hangt.

“Hij is de trainingen zat, de ontberingen van de sport, de media, de reizen en de mensen die hem smeken om spullen,” aldus Jones. “Hij is het hele spelletje zat.”

Mayweather Jr. ontkent de uitspraken van zijn vriend niet. “Met een 50-0 record ben ik niet bezig. Ik zal eerlijk zijn. Ik overweeg dagelijks om een punt achter mijn carrière te zetten. Als ik wil stoppen, dan doe ik dat ook. Ik ben ook maar een mens,” aldus Mayweather.