Amir Khan heeft zaterdagavond weer een stap gezet in de richting van een gevecht tegen Floyd Mayweather Jr. In het MGM Grand Hotel & Casino in Las Vegas versloeg hij de 33-jarige Luis Collazo op unanieme beslissing (119-104, 119-104 en 118-106) .

“Ik had moeite met de manier waarop Khan vocht”

Khan sloeg zijn opponent in de vierde ronde tegen het canvas en deed dit in de tiende ronde nog twee maal. Het was duidelijk zichtbaar dat Khan een nieuwe stijl had aangenomen voor zijn gevecht tegen de Amerikaanse southpaw bokser. Gedurende de hele partij duwde de Britse bokser het hoofd van Collazo naar beneden. In de negende ronde kreeg Khan hier een strafpunt voor.

Collazo gaf aan dat hij moeite had met de stijl van Khan. “Ik had moeite met de manier waarop Khan vocht. Hij bleef me vasthouden.”

Khan liet na afloop van het gevecht weten dat zijn nieuwe trainer, Virgil Hunter, heeft bijgedragen aan zijn nieuwe vechtstijl. “Hij heeft me goede dingen geleerd, die je alleen kan toepassen in de ring.” Khan hoopt dat hij het nu eindelijk tegen Floyd Mayweather Jr. kan opnemen. “Ik ben de enige die de snelheid en explosieve heeft wat hem het moeilijk kan maken.”