Voor Errol ‘The Bonecrusher’ Zimmerman stond er zaterdag veel op het spel. De 28-jarige kickbokser uit Breda had met zichzelf afgesproken een punt achter zijn carrière te zetten als hij in Denver zou verliezen. Dit was echter niet het geval.

“Ik was er zeker van dat ik zou winnen”

Zimmerman had minder dan twee ronden nodig om het GLORY zwaargewicht contender toernooi op zijn naam te schrijven. In de halve finale rekende hij in de eerste ronde op technisch knock-out af met de Australiër Ben Edwards en in de finale moest ook de Braziliaan Anderson Silva er in de eerste ronde aan geloven.

“Om eerlijk te zijn. Ik heb tegen mijn trainer gezegd dat ik zou stoppen met kickboksen als ik dit toernooi niet op mijn naam zou schrijven. Ik was er zeker van dat ik zou winnen. De beker die ik gewonnen heb, draag ik op aan mijn trainer die een jaar geleden overleed. Ik moest wel winnen.”

Zimmerman heeft nu zijn zinnen gezet op een rematch tegen Rico Verhoeven. “Ik wil het tegen Rico opnemen. De vorige keer verloor ik omdat ik het niet goed aanpakte. Ik liet hem in zijn spel komen. Dat is niets voor mij. Hij won dat gevecht op punten terwijl ik hem in onze eerste ontmoeting tegen het canvas sloeg. In de toekomst zal ik hem weer tegen het canvas slaan.”