Met een plaats in Team Fury heeft de Rotterdamse bokser Gian-Carlo Liesdek een belangrijke stap in zijn carrière gezet. De 24-jarige Nederlander viel op bij een training in Bolton en hoopt met de hulp van Peter Fury binnen afzienbare tijd de wereldtop te behalen.

“Vanaf 2 juni ga ik me definitief in Engeland vestigen”

“Ik ging naar Bolton met de veronderstelling me voor te bereiden op mijn wedstrijd van 26 mei in Rotterdam,” vertelde Liesdek aan R1N. “Peter Fury zag dat ik over de juiste vaardigheden beschik om wereldkampioen te worden. Dat is de reden dat hij me bij het team wilde.”

“Vanaf 2 juni ga ik me definitief in Engeland vestigen. Bolton beviel me erg goed, maar het is wel wennen omdat het ver van mijn familie vandaan is.”

Naast de hulp van Peter kan Liesdek ook rekenen op de hulp van Tyson Fury. Liesdek kan het goed vinden met de welbespraakte Brit, die zich momenteel aan het voorbereiden is op zijn rematch tegen Dereck Chisora. “Tyson is erg vriendelijk. Hij is nuchter en makkelijk in de omgang.”

Liesdek komt op 26 mei in het Topsportcentrum Rotterdam in actie. Dan zal de ongeslagen bokser het opnemen tegen de Duister Pierre Dippe.