Mauricio ‘Shogun’ Rua zal zijn laatste bezoek aan Barra da Tijuca niet snel vergeten. De voormalig UFC-kampioen werd eerder deze maand bij de Presidente Costa e Silvabrug door vier gewapende mannen beroofd van zijn auto, geld en zelfs zijn kleding.

“Ik liet alles achter in de auto”

De Braziliaan vertelt zijn verhaal aan MMA Fighting. “Ik deed met Jose Aldo een fotoshoot voor Venum en een vriend van mij, Pixote, bracht me daar naar toe.”

“Na de fotoshoot pikten we Eduardo Alonso en Demian Maia op bij hun hotel in Barra da Tijuca en gingen we eten in een restaurant.”

“We keken naar de UFC en zetten hen daarna af bij hun hotel. Pixote bracht me terug naar Niteroi en toen we bij de Presidente Costa e Silvabrug aankwamen, stopte een auto voor ons waar vier mannen met geweren uitsprongen.”

“Er was niets wat we konden doen. Ik liet alles achter in de auto. Ik dacht aan mijn portemonnee en telefoon, want misschien dachten ze dat ik een pistool zou trekken. Daarom besloot ik alles in de auto achter te laten. We moesten ruim anderhalve kilometer naar het dichtstbijzijnde politiebureau lopen. Ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt.”