De organisatie van de Ben Bril Memorial is genomineerd voor de sportpenning van de stad Amsterdam. Met nog vier andere kandidaten zal de prijs op donderdag 5 juni in de Ajax-foyer van de Stadsschouwburg worden uitgereikt. Het voltallige bestuur is uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

“We zijn heel erg trots”

De nominatie is een grote verrassing voor de Ben Bril Memorial, dat het grootste boksevenement van Nederland al zeven jaar in het Koninklijk Theater CarrĂ© organiseert. Aanvankelijk ook met amateurs. Op 13 oktober van dit jaar staat de achtste editie op het programma. Erbij horen en de erkenning krijgen voor al het werk dat elk keer moet worden verzet, vervult de organisatie met trots. Nooit eerder viel deze eer ten deel aan een boksevenement. Stichtingsvoorzitter Jan Lenten: “We zijn heel erg trots. Er spreekt waardering uit het feit dat Amsterdam ons heeft geselecteerd.”

De Ben Bril Memorial is in 2007 ontstaan als hommage aan de overleden beste scheidsrechter van de Olympische Spelen in Rome 1960. Ook was hij een zeer getalenteerde bokser.