Barry Groenteman betreedt vanavond in het Topsportcentrum Rotterdam voor de twintigste keer in zijn professionele bokscarrière de ring. De Amsterdamse bokser, die het vanavond voor de derde keer tegen de Belg Vango Tsirimokos opneemt, draagt de partij op aan de slachtoffers van de aanslag in het Joods Museum in Brussel.

“Mijn gedachten gaan uit naar de overledenen en de nabestaanden”

“Zoals de meeste mensen weten boks ik altijd met een davidster op mijn broek. Waarom ik die davidster draag is voor tolerantie, het trots zijn op mijn afkomst, het trots zijn op ieder zijn afkomst, het respecteren van elkaar en elke komaf, een vuist maken tegen antisemitisme en racisme,” zei Groenteman via de sociale media.

“Al met al gaat het erom dat we elkaar niet moeten beoordelen op hoe we geboren zijn, maar om welke individu we zijn. Vanavond heeft mijn davidster een extra lading gekregen door wat er in Brussel gebeurd is en om de politieke uitslagen. Mijn gedachten gaan uit naar de overledenen en de nabestaanden. Mijn davidster gaat nooit, maar dan ook nooit van mijn broekje. Ik sta voor waar ik vandaan kom en ik maak hiermee een vuist tegen alles wat antisemitisch en racistisch is!”

foto met dank aan piek.tv