Barry Groenteman won maandag in het Topsportcentrum Rotterdam de derde ontmoeting met de Belg Vango Tsirimokos op unanieme beslissing. Met die overwinning is er wat Groenteman betreft een einde gekomen aan de trilogie, waarvan hij de eerste partij vorig jaar in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam verloor.

Rechtgetrokken

“Na twee keer tegen Tsirimokos te hebben gestaan wist ik wat me te wachten stond. Hij is een lastige bokser vanwege zijn onorthodoxe stijl en stoten die uit alle richtingen komen,” vertelde Groenteman aan R1N. “Om voor de derde keer tegen hem te boksen was voor mij een uitdaging. Dit om wat in Carré gebeurd is helemaal recht te trekken en mijn fans te laten zien dat de ‘Kleine Jongen’ weer helemaal terug is.”

“Wat er in Carré gebeurde is iets wat moeilijk uit te leggen is. Maar dat ik dat heb rechtgetrokken is een ding wat zeker is. Het staat nu 2-1 in mijn voordeel en daarmee is de trilogie Groenteman vs Tsirimokos voor mij een afgesloten hoofdstuk. Met alle respect voor Tsirimokos, want buiten de ring is het een aardige jongen.”

Naast zijn carrière als profbokser is de Amsterdamse bokser momenteel druk bezig met het openen van zijn sportschool The Fightclub Amstelveen (foto). Deze sportschool gaat hij runnen met Peter Teijsse. Daarnaast lopen er onderhandelingen over het verdedigen van zijn Nederlandse titel.

“Mijn manager/trainer Michel van Halderen is in onderhandeling over partijen die er gaan komen. Onze samenwerking is al 5 jaar bijzonder goed en de vooruitgang die ik boek als trainer en bokser zijnde heb ik aan hem te danken. We zijn bezig om eind augustus een ouderwetse boksavond te organiseren in Purmerend. Daarnaast zijn we in onderhandeling over het verdedigen van mijn Nederlandse titel aan het einde van dit jaar.”

“Er staat me een druk programma te wachten. Zowel als profbokser en mede-eigenaar van The Fightclub Amstelveen. Maar ik doe mijn banen met alle liefde van de wereld en ik geniet er ontzettend van. Ik ben 28 jaar en heb het gevoel dat mijn jaren als profbokser er nu aan gaan komen. Dus met deze combinatie als profbokser en bokstrainer wil ik nog heel wat jaartjes doorgaan. Aan de ambitie en wil zal het zeker niet liggen. Ik hoop dat er nog een aantal mooie nationale en internationale titels op mijn pad komen.”