Badr ‘Bad Boy’ Hari heeft vanavond in het World Trade Center in Dubai het Global Fighting Championship viermans zwaargewicht toernooi op zijn naam geschreven en daarbij een bedrag van 200.000 euro in ontvangst mogen nemen. De voor Marokko uitkomende Nederlander deed dit door overwinningen te boeken op Stefan Leko en Peter Graham.

Heer en meester

Hari arriveerde al drie weken geleden in Dubai om aan de hitte en luchtvochtigheid te wennen en verkeerde naar eigen zeggen in topvorm. De 29-jarige K-1 veteraan noemde eerder zijn deelname aan het viermanstoernooi in Dubai speciaal aangezien het de eerste keer is dat hij als moslim in een islamitisch land vecht.

In de halve finale was Hari duidelijk een maatje te groot voor Stefan Leko, die hij vandaag voor de derde keer in zijn carrière in de ring trof. Al in de eerste ronde stelde Hari de overwinning veilig door de Duitser tegen het canvas te slaan.

Ook in de finale was Hari heer en meester. De Australiër Peter Graham, die eerder op de avond in de halve finale te sterk was voor Arnold Oborotov, was kansloos en verloor evenals Leko in de eerste ronde op knock-out.