UFC-president Dana White heeft vrijdag officieel bekend gemaakt wie het op 21 september in de Saitama Super Arena in Saitama tegen elkaar op zullen nemen. “De hoofdpartij van UFC Japan op 21 september is Mark Hunt vs Roy Nelson,” aldus White.

Nelson vs Hunt

De 37-jarige Nelson stapt voor het eerst in de Octagon sinds zijn knock-out overwinning op voormalig UFC en PRIDE kampioen Antonio Rodrigo Nogueira. ‘Big Country’ had op 11 april in Abu Dhabi slechts één ronde nodig om de Braziliaanse MMA-legende op knock-out te verslaan.

Hunt komt voor het eerst in actie sinds zijn 25 minuten durende strijd met Antonio ‘Bigfoot’ Silva. De twee stonden op 7 december 2013 in het Brisbane Entertainment Centre in Brisbane garant voor 25 minuten vuurwerk. Het gevecht kende terecht twee winnaars.

Welke partijen er verder op het programma staan is tot op heden onbekend. Er bestaat echter een mogelijkheid dat Alistair Overeem zijn opwachting zal maken. Hij diende eerder bij de UFC een aanvraag in om op 21 september in Japan in actie te komen.