Carl Froch en George Groves schreven op 31 mei geschiedenis door het in het Wembley Stadium voor 80.000 toeschouwers, wat in Engeland een recordaantal is voor een bokswedstrijd, tegen elkaar op te nemen. Onder toeziend oog van de Engelse voetbalselectie en andere beroemdheden won Froch ‘The Battle of Britain’ in de achtste ronde op knock-out.

“Je zou het de WK-finale van het boksen kunnen noemen”

De partij werd al maanden door de pers, boksliefhebbers en boksers in binnen- en buitenland op de voet gevolgd. Eén van hen was Floyd Mayweather Jr. De partij heeft kennelijk zoveel indruk op de nummer 1 van de wereld gemaakt, dat hij het volgend jaar in het Wembley Stadium tegen Amir Khan hoopt op te nemen.

“Het is mijn doel om in het Verenigd Koninkrijk een spectaculaire show neer te zetten en ik ben van plan dit doel te verwezenlijken,” vertelde ‘Money’ aan The Sun. “Ik hou van al mijn fans in het Verenigd Koninkrijk en ik wil een mooie show in Wembley neerzetten, voordat ik met pensioen ga. Mijn plan is om dit op korte termijn te doen.”

De Brit Amir Khan, die al jaren op jacht is naar een partij tegen Mayweather Jr., kijkt er enorm naar uit en noemt een gevecht tegen de ongeslagen bokser ‘the biggest fight ever in Britain’. “Ik heb over de hele wereld gebokst, maar dit is zoveel groter,” zei Khan. “Ze hebben fantastisch werk geleverd met het promoten van Groves vs Froch, maar dit gevecht is van een ander niveau. Je zou het de WK-finale van het boksen kunnen noemen.”