De rematch is on! UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones zal op 27 september in het Air Canada Centre in Toronto zijn titel verdedigen tegen de Zweed Alexander Gustafsson.

“Dit is het gevecht dat de fans willen zien”

Jones en zijn manager Malki Kawa waren donderdag naar Las Vegas afgereisd om met UFC-president Dana White en Lorenzo Fertitta om de tafel te zitten.

Enkele dagen geleden maakte Jones via de sociale media bekend dat hij het liever eerst tegen Daniel Cormier opneemt, maar de UFC bleef aandringen op een rematch tegen ‘The Mauler’.

“Er was nooit een probleem met het contract,” zei Jones na het tekenen van het contract. “Ik was op reis en ben vervolgens naar Vegas gegaan om met Dana en Lorenzo te praten. We hebben gepraat en op 27 september neem ik het tegen Gustafsson op.”

Jones gelooft nog altijd dat een gevecht tegen Cormier meer voor de hand liggend is, maar na het gevecht tegen Gustafsson, dat werd uitgeroepen tot ‘Fight of the Year’, was het een kwestie van tijd voordat de twee weer tegenover elkaar in de Octagon zouden staan.

“Ik denk dat Cormier een sterkere tegenstander is, maar de fans willen dat ik het tegen Gustafsson opneem. Er was nooit een probleem met het accepteren van dit gevecht. Het probleem was dat mijn broer in juli gaat trouwen en mijn voorkeur ging uit naar een later tijdstip.”

White, die de laatste dagen in de media openlijk hevige kritiek uitte over de nummer 1 van de wereld, is blij dat het nu allemaal geregeld is. “Jon Jones heeft gelijk. Dit is het gevecht dat de fans willen zien. Het mooie hieraan is dat we eerst Jones vs Gustafsson te zien krijgen. En als Jones Gustafsson verslaat, dan staat Jones vs Cormier op het programma. Twee geweldige gevechten in de licht zwaargewicht divisie met drie van de coolste jongens in de wereld.”