Claudia Gadelha en Tina Lahdemaki hebben de eer om in juli als eerste vrouwen tegen elkaar te strijden in de strawgewicht divisie van de UFC. Fox Sports heeft bekend gemaakt dat de twee overeenstemming hebben bereikt om het op 16 juli in het Revel Casino in Atlantic City tegen elkaar op te nemen.

Groot succes

Gadelha (foto) wordt als favoriet gezien. De 25-jarige Braziliaanse, die traint met onder andere José Aldo en Renan Barao, wist al haar elf partijen te winnen. Evenals Gadelha is ook Lahdemaki ongeslagen. De Finse kwam in haar carrière vijf keer in actie waarvan ze drie partijen voortijdig wist te beëindigen.

De UFC ging twee jaar geleden van start met de bantamgewicht divisie voor vrouwen. Het werd zo’n groot succes dat Ronda Rousey, de huidige kampioene in die gewichtsklasse, is uitgegroeid tot één van de grootste sterren in de UFC. Ook het 18e seizoen van The Ultimate Fighter, waarin zij het met haar team opnam tegen dat van haar rivale Miesha Tate, was één van de meest succesvolle seizoenen aller tijden.