Andrei Arlovski mag dan zaterdag in de Rogers Arena in Vancouver zijn rentree in de Octagon gewonnen hebben van Brendan Schaub, erg blij was de voormalig UFC-kampioen niet. “Ik ben blij dat UFC-president Dana White niet aanwezig is omdat hij anders woedend op me zou zijn,” zei Arlovski tijdens de persconferentie.

“De fans hebben dat gevecht verloren”

Ondanks dat Schaub meer punten scoorde, riep de jury tot ieders grote verbazing Arlovski als winnaar uit. “Ik voel me eerlijk gezegd nog steeds vreselijk. Ik vond mijn gevecht helemaal niks. Op de één of andere manier was ik behoorlijk nerveus. Toen ik de Octagon betrad trilden mijn handen en benen. Ik beloof dat ik de volgende keer beter mijn best zal doen.”

UFC-president Dana White was absoluut niet te spreken over het optreden van zowel Arlovski als Schaub. In een interview met Fox Sports 1 zei White dat hij er spijt van had dat hij het gevecht op het hoofdprogramma geplaatst had.

“Ik denk dat iedereen het ermee eens is dat het gevecht vreselijk was. Weet je wie dat gevecht verloren heeft? De fans. De fans hebben dat gevecht verloren.”

“Voor iedereen die denkt dat Schaub van de overwinning beroofd is. De eerste twee ronden konden beide kanten opgaan. De derde ronde was voor Schaub.”

“Ik heb een grote fout gemaakt door dat gevecht op het hoofdprogramma te plaatsen.”