Het vertrek van Bellator CEO Bjorn Rebney heeft voor heel wat opschudding gezorgd binnen de MMA-community. Zoals altijd zijn er mensen die het vertrek goed of minder goed opvangen, maar Quinton ‘Rampage’ Jackson, die sinds vorig jaar onder contract staat bij de organisatie, kwam kort na de bekendmaking met wel heel opmerkelijk nieuws naar buiten.

“Het is tijd dat ik over mijn pensioen ga nadenken”

De voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen zei via de sociale media dat de sport MMA hem niet steunt zoals hij hen al die jaren heeft gesteund. De 35-jarige Amerikaan begon in 1999 met zijn professionele MMA-carrière en verwierf bekendheid in Japan. Daar vocht hij in Pride tegen toppers als Murilo Bustamante, Kevin Randleman en Chuck Liddell.

“De eerste keer dat Chuck en ik tegen elkaar vochten was in Japan. Pride officials vroegen me om hem een goed pak rammel te geven en dat terwijl ik die avond twee keer in actie moest komen,” zei Jackson via Instagram.

“Ik verloor die nacht mijn tweede gevecht omdat ik deed waar zij om vroegen en naar mijn mening kwamen ze te snel met het gevecht tegen Wand. MMA heeft me niet gesteund zoals ik hen gesteund heb. Het is tijd dat ik over mijn pensioen ga nadenken.”