Junior dos Santos hoopt later dit jaar weer voet in de Octagon te zetten. De Braziliaan kwam op 19 oktober 2013 voor het laatst in actie. Destijds verloor hij in het Toyota Center in Houston op technisch knock-out van Cain Velasquez.

“Oktober zou te vroeg zijn”

De voormalig UFC zwaargewicht kampioen zou het eigenlijk op 31 mei tegen Stipe Miocic hebben opgenomen, maar een gebroken hand gooide destijds roet in het eten. Hoewel Dos Santos vindt dat hij er nu al klaar voor is om terug te keren, denken zijn coaches daar anders over.

“Mijn coaches denken dat het te snel is om weer in actie te komen omdat ik nog nauwelijks hard getraind heb,” zei Dos Santos in een interview met MMA Fighting. “Oktober zou te vroeg zijn.”

De 30-jarige Dos Santos heeft nog altijd interesse om het tegen Miocic op te nemen. “Miocic is goed bezig en heeft een paar belangrijke overwinningen geboekt. Ik was gefocust om het tegen hem op te nemen, had er voor getraind. Ik denk nog altijd dat het voor mij een goed gevecht is. Vooral voor de fans zou het een mooi gevecht zijn.”