Een fout is volgens Alistair Overeem de reden voor zijn enigszins verrassende nederlaag tegen Ben Rothwell. ‘The Reem’ ging vrijdag in het Foxwoods Resort Casino in Ledyard al na twee minuten in de eerste ronde tegen het canvas. Voor de in Engeland geboren Mixed Martial Artist was het zijn derde nederlaag in de Octagon.

“Op naar de volgende uitdaging”

“Gisteren verkeerde ik in uitstekende vorm en mijn voorbereiding was super verlopen,” zei Overeem een dag na zijn nederlaag. “Ik wil alle betrokkenen, van mijn coaches tot de fysio bedanken. Jullie waren allemaal geweldig.”

“Over het gevecht. Ik maakte een fout! Ik hoorde Ben’s arm kraken na een trap. Ik had niet verwacht dat hij met diezelfde arm zou slaan. We weten allemaal dat Ben een sterke vent is, dat heeft hij gisteren anders wel bevestigd. Vanaf vandaag, nieuwe dag, nieuwe kansen! Het verloopt niet altijd zoals gepland, maar zolang we vrij zijn en goede moed hebben, moet het goed komen. Big Ben was een beetje te veel deze keer. Nu is het een kwestie van vooruit kijken en op naar de volgende uitdaging.”