Floyd Mayweather Jr. leeft naar eigen zeggen het perfecte leven. De best betaalde atleet ter wereld heeft de duurste auto’s, enorme jachten, de duurste sieraden en is altijd in het gezelschap van een grote groep vrouwen.

Geweldpleging

Maar zo zuinig dat hij met zijn ‘hebbedingetjes’ omgaat, zo oneerbiedig behandelt hij vrouwen. In 2012 werd ‘Money’ veroordeeld tot 87 dagen gevangenisstraf omdat hij Josie Harris, de moeder van drie van zijn vier kinderen, zwaar toegetakeld had. Uiteindelijk mocht hij na twee maanden de gevangenis verlaten.

Nu wordt Mayweather Jr. weer voor de rechter gesleept, maar dit keer door zijn voormalig verloofde Shantel Jackson. Zij beweert dat Mayweather Jr. haar tussen 2012 en 2014 meerdere malen met een vuurwapen bedreigde en haar fysiek te lijf is gegaan. Zo zou Mayweather Jr. haar arm hebben omgedraaid en haar hebben gewurgd. Begin 2013 zou hij ook een geweer op haar tenen hebben gericht met de vraag welke teen hij eraf moest schieten.

Mayweather Jr. wordt onder meer beschuldigd van geweldpleging, schending van privacy, laster, opzettelijke emotionele kwelling en intimidatie.