Remy Bonjasky heeft zich de woede van de vechtsportwereld op de hals gehaald door tijdens het BNN-televisieprogramma Spuiten en Slikken fel uit te halen naar zijn ex-collega’s. De gepensioneerde kickbokser zei tijdens het programma dat maar liefst 80 tot 90 procent van de kickboksers zich vergrijpt aan verboden middelen.

“Is hij met oplossingen gekomen?”

Meervoudig wereldkampioen Andy Souwer vindt het een slechte zaak dat Bonjasky de sport in een kwaad daglicht stelt. “Wat voor belang heeft hij bij dit soort uitspraken? Een échte sportman, die weet wat nodig is in een situatie waarin deze sport momenteel verkeert, probeert een dergelijke vraag te nuanceren en er een positief tintje aan te geven,” aldus Souwer.

Bonjasky, die maar liefst drie keer het prestigieuze K-1 toernooi op zijn naam schreef, was bijna twee decennia op het hoogste niveau actief. Volgens Souwer tijd genoeg om zich tegen het vermeende dopinggebruik in te zetten. “Welk initiatief heeft hij ooit genomen om het ‘dopinggebruik’ tegen te gaan? Is hij met oplossingen gekomen? Een beetje jammer dit, maar misschien zijn deze uitspraken nodig om op de televisie te blijven komen. Een sportman zou zich beter in moeten zetten in plaats van achteraf met modder te gooien.”