Floyd Mayweather Jr. heeft zijn ongeslagen status met succes weten te behouden door in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas een overtuigende overwinning op Marcos Maidana te boeken. De juryleden scoorden de partij 116-111, 116-111 en 115-112 in het voordeel van ‘Money’ .

“Ik voelde me scherper dan in het eerste gevecht”

De rematch was lang niet zo spectaculair als het eerste gevecht, maar kende wel een controversieel moment. Mayweather Jr. beweerde in ronde 8 dat de Argentijn hem in zijn linkerhand zou hebben gebeten. Na afloop van het gevecht zei ‘Money’ dat hij de overige ronden nauwelijks met die hand zou hebben gebokst.

“Hij beet in mijn vingers waardoor ik geen gevoel meer had in mijn hand. Na die ronde kon ik mijn linkerhand nauwelijks meer gebruiken,” aldus de 37-jarige Amerikaan, die zijn 47ste opeenvolgende overwinning boekte. “Hij is een taaie tegenstander, maar ik deed wat ik moest doen. Ik voelde me scherper dan in het eerste gevecht. Ik zou mezelf beoordelen met een C of C-. Ik werd een paar keer geraakt en weet dat ik beter kan dan wat ik vanavond heb laten zien.”