Na zijn overwinning op de Argentijn Marcos Maidana is het de grote vraag tegen wie Floyd Mayweather Jr. het in zijn 48e partij op zal nemen. Hoewel Manny Pacquiao ‘al jaren’ de meest voor de hand liggende tegenstander is, ziet het er niet naar uit dat dit megagevecht er ooit nog van zal komen.

“We hebben geen haast”

“Ik denk nooit aan Pacquiao. Daar ligt mijn focus niet,” zei Mayweather Jr. na zijn overwinning. “Het kan me geen reet schelen wat Pacquiao doet. Als het gebeurt dan gebeurt het. Ik wil eerst van mijn vrije tijd genieten. We hebben nog niet over het volgende gevecht nagedacht. We hebben geen haast. Wij zijn de elite en gaan daar nu onze tijd voor nemen.”

Mayweather Jr. maakte eerder deze maand bekend dat 2015 het jaar is dat hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen zal hangen. De best betaalde atleet ter wereld staat nog voor twee partijen onder contract die hij in mei en september volgend jaar zal afwerken.

Leonard Ellerbe, de CEO van Mayweather Promotions, ziet de populaire Britse bokser Amir Khan wel als een potentiële kandidaat. “Amir Khan is een potentiële opponent. Amir Khan is een erg goede vechter, evenals alle andere potentiële opponenten.”