13 december is een belangrijke dag voor de Nederlandse Mixed Martial Arts scene. Stefan Struve en Alistair Overeem, op dit moment de enige twee Nederlandse zwaargewichten in de UFC, staan op die dag in het US Airways Center in Phoenix tegenover elkaar in de Octagon.

“Niet indrukwekkend”

De carrière van Alistair Overeem wordt door velen beschouwd als indrukwekkend. Hij veroverde tot slot de DREAM en Strikeforce zwaargewicht titel en schreef in 2010 de prestigieuze K-1 World Grand Prix op zijn naam na overwinningen op Tyrone Spong, Gökhan Saki en ‘Mr. K-1’ Peter Aerts.

Echter is Stefan Struve niet onder de indruk van ‘The Reem’. “Hij versloeg iedereen buiten de UFC, maar als je naar zijn resultaten kijkt, ook van de K-1, als je echt goed kijkt van wie hij gewonnen heeft, dan weet je het. Ik ben niet onder de indruk. Van wie heeft hij gewonnen in de periode toen iedereen zei dat hij de nummer 1 zwaargewicht ter wereld zou worden? Ja, hij heeft Fabricio Werdum verslagen, maar was dat indrukwekkend? Ik dacht van niet,” zei Struve tijdens de maandageditie van The MMA Hour.

“Ja, hij won de K-1, maar hij won de eerste ronde van een middelmatige vechter (Tyrone Spong), vervolgens versloeg hij Gökhan Saki, die een gebroken arm had en daarna Peter Aerts, die nog bloed spuwde van zijn gevecht tegen Semmy Schilt.”

“Hij won op indrukwekkende wijze, maar niet van de beste jongens ter wereld, niet in de UFC, waar altijd al het beste talent heeft rondgelopen.”